Een veelzijdige omgeving midden in de natuur

Landgoed Peppel Enk is gelegen in het midden van het land op de Utrechtse Heuvelrug. Het is makkelijk bereikbaar zowel met de auto als het openbaar vervoer. Vanaf het landgoed zijn er diverse wandel- of fietstocht routes. Voor de kinderen is er een heerlijk natuurlijk meertje, het Henschotermeer, met zandstrand op loopafstand. De Pyramide van Austerlitz heeft een grote speeltuin en een gezellig restaurant waar je vanaf het terras uitkijkt op de speeltuin. In het dorp Maarn is er de supermarkt, een bakker en een slager. Ook de huisartsenpraktijk bevindt zich in het centrum van Maarn.

Het Henschotermeer, een natuurlijk meertje met zandstrand

De bolderkar vullen met alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje strand! Loop het hek van Huize Peppel Enk uit en door het bos kom je dan uit bij de Laan van Laagkanje. Een klein stukje langs de Amersfoortseweg en dan kan je weer het bos in naar het Henschotermeer. Vanwege de Corona maatregelen moet er wel online gereserveerd worden, kijk hier voor de tarieven.

De Pyramide van Austerlitz

De pyramide van Austerlitz is een plek met geschiedenis en een heerlijk oord voor de kinderen om te spelen. Het is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Kijk hier voor de geschiedenis van deze plek. Naast de historische plek is een grote speeltuin met restaurant en terras, waar jong en oud zich goed kunnen vermaken. Ook hier moet een reservering gemaakt worden vanwege de Corona regels.

Fiets en wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

In de bossen, over heidevelden, langs weilanden en watertjes, kortom er is een grote diversiteit in de nabije omgeving. Uitgestippelde route of gewoon lekker ronddwalen, het kan allemaal. Kijk hier voor een aantal mooie natuur wandelroutes., of hier bij het Utrechts Landschap. Bij de Mooiste Routes kunnen zowel wandel als fietsroutes uitgestippeld worden. Evenals bij Fietsen en wandelen op de Heuvelrug.

Alle faciliteiten in het centrum van Maarn

Maarn is niet groot, maar is wel van alle markten thuis. Met de trein kom je Maarn binnen, het NS station bevindt zich in het centrum. In dit centrum is ook de Plus-supermarkt, een bakker, een slager, drogist en een aantal restaurants. De apotheek zit in het gezondheidscentrum waar ook de huisartsenpraktijk en een tandarts gesitueerd zijn. Op dinsdag-ochtend is er een kleine markt en elk jaar een goed bezochte vlooienmarkt.